Website

Deze website is ontstaan uit het doel om informatie en foto's met mensen te kunnen delen. Ik ben al enkele jaren een beetje aan het hobbyen met diverse website's van mij. Echter is het meestal zo dat ik er aan begin met een leuke layout, en een klein beetje informatie. Vervolgens doe ik er een jaar niks meer aan, en na een jaar vindt ik de huidige layout maar niks meer en begin weer op nieuw ;-).

Geschiedenis

Mijn eerste site's werden gehost bij gratis webhosts op internet. Deze doken enkele jaren geleden als paddestoelen uit de grond. In het begin was het altijd reclame vrij, maar na een paar weken kwamen de eerste banners al snel te voorschijn.

Het begon met "The Fun Site" (http://members.lycos.nl/the-fun-site). Toen was ik een jaar of 13 denk. Deze site stond zoals de naam al doet vermoeden vol met grappig content. Ik had de site in puur HTML gemaakt met frames en tabels. Opzich liep deze site best goed, ik had toch enkele 10-tallen bezoekers per week. Dat was voor die tijd (2001-2002) best netjes.

In de tijd ging ik ook naar het voortgezet onderwijs, en kreeg ik een stuk minder vrije tijd. Voor de site was dan ook minder tijd en ik ging er steeds minder actief mee bezig. Ik ben ooit nog met een nieuwe layout begonnen, maar deze is nooit meer als "final" online geweest. Ik ben toen eigenlijk verder met de site gestopt, en is tot begin 2006 online blijfen staan bij lycos. Nu is hij echt verleden tijd.

Tijd mijn VMBO tijd heb ik ook nog mee gedaan aan Thinkquest in 2002 met een site over de zuiderzee polder. Deze site is nog steeds te vinden op http://proto.thinkquest.nl/~llb174. Als je nu een paar jaar verder terugkijkt op zo site zie je echt dat hij vol staat met domme foutjes. Maar we waren toen ook in tijdnood, dus laten we daar de oorzaak maar bij neerleggen ;-).

Ook ben ik tussendoor nog met een site voor een schoolproject bezig geweest, een site voor studenten voor de school waar ik destijds voortgezet onderwijs deed, en nog diverse kleine en grote probeersels die ik al lang weer vergeten ben...

Na een tijd weer niks gedaan te hebben, kon ik goedkoop aan een server voor thuis komen. Ik had al een tijd internet via de kabel met een redelijke up en download, dus ben ik onderandere een HTTP en FTP server gaan draaien. Ik ben toen met de website "Westerweb" begonnen. De server draait nog steeds op westerweb.homeip.net al gebruik ik de HTTP tegenwoordig alleen nog maar voor af en toe wat op te dumpen.

De naam "Westerweb" is ontstaan uit mijn achternaam Wester. De site was bedoelt als persoonlijke site, waarop ik kon laten zien wie ik ben en wat ik doe. Ongeveer het zelfde doel als deze huidige site dus :-). Ook plaatste ik hier veel projecten over mijn hobby, namelijk elektronica.

Voor de Westerweb site zijn volgensmij 2 of 3 layout's geweest. Echter deed ik op een gegeven moment weer weinig met de site. Ik hielt echter wel het fotoboek dat er op stond bij. Hier stonden diverse fotos van mij prive en school in, die zelfde fotos zijn op deze site weer terug te vinden.

Brokencore.nl

Een tijdje terug kon ik voordeling aan webhosting in een datacenter komen. Inclusief een NL domein naam. Aangezien mijn nickname Brokencore is heb is dan ook voor het domein Brokencore.nl gekozen.

Ik heb destijds eerst de site van Westerweb verplaatst naar mijn nieuwe domein. En ben daarna langzaam weer aan een nieuwe layout begonnen, maar kwa content kwam het er weer niet echt van. Wel werdt het fotoalbum nog steeds druk bezocht en geupdate.

Echter op een vroege maandag kwam ik er achter dat mijn site "gehackt" was door ene "Cr1T1c4L". Deze persoon had dus alle bestanden en foto's verwijderd. Ik dacht eerst niks aan de hand, even een backup terug zetten. Maar tot mijn grote schrik bleek deze zodanig corrupt dat er ik niks meer mee kon. Al die foto's waren dus gewoon weg :-(.

Nieuwe Site met CMS

Nu alles weg was had ik natuurlijk weer een goede reden om met een nieuwe site te beginnen. Ik had al eens zitten kijken voor een zogenaamt CMS systeem. CMS staat voor Content Management Systeem. Dit is een systeem waarbij je al je content op de website via een online interface beheerd. Als je een nieuwe pagina wilt hoef je deze niet meer helemaal in HTML te maken met de juiste layout. Nu log ik gewoon in, klik op nieuwe pagina en vul de titel in en typ mijn ding. Vervolgens staat het gelijk met de juiste layout online. Het is gewoon net alsof je een document in Microsoft Word typt, en je het online opslaat.

De vraag was nu natuurlijk welk CMS systeem moet ik gebruiken, er zijn er namelijk tientallen. Hiervoor heb ik de site OpenSourceCMS gevonden. Deze heeft bijna alle freeware CMS systemen online staan zodat je zelf kan testen welke je het prettigste vind. Uiteindelijk na ze eigenlijk allemaal wel getest te hebben heb ik voor CMS Made Simple gekozen. Dit omdat het super simpel werkt, en toch heel veel kan. Wil je een gastenboek of forum? Gewoon even een module aanzetten en je hebt een netjes geintergreerd geheel!
Als je zelf met een website wilt beginnen raad ik je echt aan om een CMS systeem te gebruiken, en CMS Made Simple moet je echt getest hebben. Ik kan wel dagen schijven hoe perfect het werkt, maar dat kan je veel beter zelf ervaren.

Het komt er gewoon op neer dat je een leuke template maakt of download (dat vormt de layout van je website). En vervolgens maak je gewoon pages met content erop die in jou layout verschijnen. Ben je na een tijdje de layout zat? Met 3x klikken is je site in een compleet andere layout! Zonder maar iets met HTML of PHP gedaan te hebben, gewoon allemaal via een online interface.

CMS Made Simple